Oscars 2017: En İyi Yabancı Film Adayları

oscars-logo-black-bckgrnd

Ülkelerin En İyi Yabancı Film Oscar adaylarını bildirebilecekleri son gün olan 1 Ekim’e sadece 2 gün kaldı. Bu tarih sonrasında meşakatli bir yoldan geçecek olan aday filmler, öncelikle Aralık ortasına kadar, iki gruba ayrılacak olan Yabancı Film İzleme Komitesi tarafından izlenecekler. İlgili komitenin 6’dan 10’a kadar puanlayarak değerlendireceği adaylardan en yüksek toplam puanı alan 6 film, akademinin İcra Komitesi üyeleri tarafından belirlenecek 3 film ile birlikte bir sonraki tura kalmış olacaklar.

Toplam 9 yarı-finalist, Ocak ayı başından itibaren günde 3 film izleyecek olan Seçici Komite tarafından değerlendirilecek ve 4 adayın daha elenmesi sonucunda 5 finalist aday, diğer kategori adayları ile birlikte 24 Ocak’ta kamuoyuna duyurulacak. Tüm akademi üyelerinin izleyip oylayacağı 5 aday arasından seçilecek olan film de nihayet 26 Şubat günü Oscar ödül töreninde kürsüden bizlere bakıyor olacak.

Fazla uzatmadan şu ana kadar netleşen ülke/adaylar arasından seçtiklerimizi mercek altına alıyoruz.

Daha önce yazılarımıza konu olan, İspanya Adayı Julieta (Pedro Almodovar) ve Şili’nin adayı Neruda‘yı (Pablo Larrain) ise bu defa es geçiyoruz.

Daha Fazlası: Editör
Yeni Star Wars Trailer’ı
Yeni bir yapımı beklemek Star Wars tutkunlarının değişmeyen kaderi olsa gerek. Gareth...
Dahası